Tisztasági festés árak 2024
Felújítás

Tisztasági festés árak 2024

A tisztasági festés célja leginkább egy lakás vagy ház belső terének frissítése. Egy ilyen festés kellemesebbé varázsolja az adott atmoszférát. Rendezett megjelenést kölcsönöz a lakótérnek és nem utolsó sorban az ott élők egészségét is védi.

A tisztasági festés ára számos tényezőtől függ. A leglényegesebbek ezek közül:

  • a festeni kívánt felület mérete (m2),
  • a fal minősége,
  • a szennyeződés mértéke,
  • a használni kívánt falfesték márkája és típusa,
  • a tisztasági festés rétegszáma.

Mivel egy-egy lakás falainak állapota meglehetősen eltérő lehet, ezért mindig elengedhetetlen a terep előzetes felmérése. A tisztasági festés árak 2024 –es listája egy szilárd támpontot ad a lehetséges költségeket illetően. A pontos végösszeget azonban csak a szakemberek tudják kiszámítani a lakás falainak feltérképezése után.

 

Egy vagy több réteg festék?

A tisztasági festés ára nagymértékben függ attól, hogy hány rétegben kerül fel a falra a festék.

Az egyszerűbb és olcsóbb eshetőség az, amikor egy ingatlan falai jó állapotban vannak. Ilyenkor csupán egy felfrissítő festésre van szüksége a falaknak. A festés azonos színű festékkel történik, többnyire fehér színnel. A festéket egy rétegben viszi fel a falra a szobafestő. A tisztasági festés ára ebben az esetben a kisebb falhibák kijavítását is tartalmazza.

A tisztasági festés ára valamennyivel magasabb akkor, ha a festék két rétegben kerül fel a falra. Plusz költségeket jelent, ha például:

  • a felület egyenetlen,
  • penészes
  • vagy valamilyen mélyrétegi sérülés található rajta.

A tisztasági festés m2 ára

Mit is takar pontosan a tisztasági festés m2 ára?
Azt gondolhatnánk, hogy maga a lakótér nagysága az, ami meghatározza a tisztasági festés árát. Viszont a festési árak a festeni kívánt felület méretével arányosak. Vagyis nem a lakótér nagysága, hanem a festendő falfelület mérete fogja megszabni az árat.

Bonyolult vagy egyszerű festés?

Ha festetni szeretnénk a lakásunkat, a tisztasági festés árak 2024-es évre vonatkozó listáját tanulmányozva könnyedén kiszámíthatunk maguknak egy megközelítőleges végösszeget. Viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy a falak és mennyezetek festése során nem elegendő csupán a négyzetméterekkel számolni. Mindig legyünk tekintettel a festési feladat bonyolultságára és a felhasznált festékanyagok minőségére is. Hiszen az árak jelentősen ingadozhatnak attól függően, hogy egy bonyolult vagy egyszerű felület festésére készülünk-e.
A minőségi falfesték használata azért jelentős, mert ezeknek a falfestékeknek jobb a fedőképessége. Tehát kevesebb is elegendő belőlük a kívánt eredmény eléréséhez.

Legyen szó egyszerű felületről, vagy bonyolultabb feladat kivitelezéséről, az optimális végeredmény érdekében kérje szakemberek tanácsát. Ezt könnyedén megteheti a Tisztasági Festés Budapest weboldalára látogatva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.